2018-10-10

Kronfågel utnämnd till Årets leverantör

Av  Fjäderfä nr 7-2018 framgick att Kronfågel nominerades som Årets leverantör. Nu är saken avgjord:
Kronfågel har tilldelats priset Årets leverantör.

Dagligvarugalan, som arrangeras av Fri Köpenskap, årets (den tionde gången) hölls den 20 september 2018.
Arrangören säger att “Dagligvarugalan är ett evenemang som pågår under hela året. Från dagen då nya mål sätts upp av blivande vinnare till ögonblicket på scenen då priset hämtas. Dagligvarugalans vision är att lyfta branschen i hela landet. Därför riktar vi strålkastarljuset mot alla kreativa, nytänkande och framgångsrika insatser som görs inom branschen”.

Butikens kycklinghylla
– På Kronfågel är vi fantastiskt glada och stolta över att ha kammat hem priset som Årets leverantör. Utmärkelsen är ett bevis på att det täta samarbetet med våra kunder ger resultat, när vi tillsammans sätter goda, hälsosamma och hållbara produkter på marknaden.
Med tydlig strategi har Kronfågel länge drivit tillväxt i butikens kycklinghylla. Genom innovation och samarbeten inspireras både butikspersonal och konsumenter till att upptäcka kycklingens möjligheter och tillsammans driver vi hälso- och hållbarhetsfrågorna framåt.
– Kronfågel är oerhört stolta över detta pris och förtroendet för oss som leverantör. Hårt arbete och konstant utveckling tillsammans med våra kunder ger fina resultat. Något som ger oss ännu mer energi att fortsätta jobba passionerat för att vara en given samarbetspartner framöver, säger Martin Starkman, försäljningsdirektör på Kronfågel.

Juryns motivering till vinsten:
Årets leverantör tar sin plats i butiken med det trendiga proteinet i fokus. Med sin innovationsförmåga och starka närvaro i butiken har man drivit sin kategori på ett unikt uthålligt och strategiskt sätt. En äkta och orädd vinnare som med ständiga nyheter och långsiktiga samarbeten kopieras av andra.

Kyckling i alla former
Kronfågel är Sveriges marknadsledande kycklingproducent och fokus ligger på att inspirera till goda, hälsosamma och hållbara matval.
– Jag är så stolt över alla mina Kronfågelkollegor som arbetar hårt för att ta fram vår svenska kvalitetskyckling. Genom att vara öppna, våga utmana och agera i tid kan vi erbjuda butik och konsument god, hälsosam och klimatvänlig kyckling i alla former, säger Magnus Lagergren, vd på Kronfågel.


Därför ... för att ... beslutade vi ...

Vinnaren av Årets Leverantör ska vara ett företag som i påtaglig grad bidragit till att skapa mervärden för butik eller butikskedja. Det kan handla om såväl sortiment, service, teknik eller annat som ökat butikens värde för kunder och/eller personal.
Skapats för att stimulera:
• Samarbeten i handelns alla led
• Innovation och utveckling av sortiment och metoder
• Lönsamhetsutveckling
• Kunskapsförmedling

Juryn bestod av: Johnny Lönnberg ClearOn, Pontus Dahlström Food & Friends, Mikael Pettersson Coop, Rickard Gustafsson ICA, Michael Cronholm HUI, Fredrik Lindberg Nielsen, Maya Saksi Fri Köpenskap.


Källa: Kronfågel och Dagligvarugalan/friKöpenskap
Publicerat i Fjäderfä nr 8-2018.


Utskriftsvänlig sida

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.