2019-01-29

Kycklingfötter

Jag träffade nyligen en svensk person som varit på fina tillställningar i Kina, bland annat ett bröllop.
Han kunde för mig förtälja – vilket vi numera vet i Sverige genom de exporter som den svenska kyclingbranschen har kommit igång med – att Kycklingfötter är något mycket hett eftertraktat i Kina.


Min bekante hade själv smakat på fötterna under bröllopsmiddagen men hans entusiasm var högst begränsad. “Inte mycket till mat som de där föt-terna erbjöd. Men andra tyckte annorlunda under middagen”, sa han.
Kycklingfötter betraktas i Kina som något av lyxmat som främjar hälsan i största allmänhet, föryngrar hyn och till och med kan åstadkomma oanade effekter på det manliga organet, enligt vad som sades under nämnda bröllop.

Man kan ju undra vad det är för fel på kineserna om de trots barnbegränsningspolitiken (1,0 barn per familj) måste få hjälp med erektion och kvalitet via maten. I Sverige äter vi sällan kycklingfötter men producderar ändå fler barn (1,85) än Kina gör. EU-medel låg 2015 på 1,58 barn per kvinna.

Ångkokade eller friterade – den svenska kycklingbranschen levererar gärna kycklingfötter av högsta kvalitet till kinesiska kunder.

Sven Secher
Publicert i Fjäderfä nr 1-2019, inklusive bild på kycklingfötter


Utskriftsvänlig sida

Svenska ÄggSvensk Fågel
Fjäderfä Logga in...
Copyright© 2008. Alla rättigheter förbehålles.